IM Topola | Sa naše farme
Industrija mesa Topola DOO jedan je od vodećih proizvođača mesa i proizvoda od mesa u Srbiji i regionu Jugoistočne Evrope već duži niz godina. Kompanija ima zaokružen proces proizvodnje, “od njive do trpeze”.
industija,mesa,backa,topola,suhomesnati,proizvodi,vojvodina,srbija,najbolje,cajna,kobasica,kulen,slanina,domace,bez,aditiva,gluten,premium,vrhunski,proizvod
16546
page-template-default,page,page-id-16546,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-5.9,wpb-js-composer js-comp-ver-4.3.4,vc_responsive
 

Sa naše farme

Pod sloganom „Sa naše farme“ Industrija mesa Topola nastavlja put ka još višem nivou kvaliteta svojih proizvoda. Proizvodi zastupljeni na domaćem tržištu su proizvedeni od domaće sirovine, odnosno od tovnih svinja proizvedenih na našim farmama. Priča „od njive do trpeze“ počinje na plodnim ravnicama dva preduzeća u vlasništvu IM Topole koja obrađuju 4300ha oranica, preko fabrike stočne hrane koja je preduslov zadravu i kvalitetnu ishranu na farmama pa sve do isporuke 60.000 najkvalitetnijih tovnih svinja godišnje.

PTK Panonija AD

Firma Panonija je osnovana 1947. godine na posedima bivših veleposednika. Od 1958. godine postaje Poljoprivredno dobro Panonija i tada počinje da doživljava pravi razvoj i ekspanziju. Pored poljoprivrede turizam postaje jedna od vodećih grana pa je pridev turizam ušao i u ime firme Poljoprivredno Turistički Kombinat (PTK) PANONIJA. Ovo ime je zadržano i dan danas.

Glavna delatnost firme je stočarstvo. U  farmi svinja IM TOPOLA je videla sirovinsku bazu za svoje proizvode. U farmu su uložena velika sredstva koja se polako vraćaju, jer se povećao broj tovljenika koji se isporučuju IM TOPOLI , tako da godišnja isporuka prelazi broj od 20.000 tovljenika. Firma se bavi i ratarskom proizvodnjom. Obrađuje se oko 2300 ha zemlje. U svom posedu PTK Panonija ima i mešaonu stočne hrane tako da se sva hrana za farmu svinja proizvodi samostalno.

panonija
pobeda

PP Pobeda AD

PP„Pobeda“ AD iz Pobede bavi se primarnom ratarskom proizvodnjom poljoprivrednih proizvoda (ratarstvom) gde se obrađuje oko 2000 ha zemlje, ali i stočarstvom što ujedno čini osnovne delatnosti ovog preduzeća.

Takođe, kao pomoćne delatnosti ističu se proizvodnja stočne hrane i eksploatacija i održavanje poljoprivredne mehanizacije. Preduzeće svoje proizvode plasira na domaćem tržištu.

Veterinarska stanica IMT

Veterinarska stanica „IMT“ d.o.o. je osnovana 2007. godine čime je omogućena kontrola uzgoja tovljenika na farmama Panonija i Pobeda i na taj način zagarantovan kvalitet ulazne sirovine u IM Topola.

Posedovanje sopstvenih mešaona hrane i veterinarske stanice je veoma bitno jer IM Topola na taj način ima potpuno zatvoren krug proizvodnje- od proizvodnje hrane za tovljenike, proizvodnje samih tovljenika koji se uzgajaju pod kontrolom veterinara, pa do proizvodnje gotovih prehrambenih proizvoda ne zaviseći pri tom od drugih, pa svojim kupcima u pravom smislu može garantovati kvalitet svakog svog proizvoda.

 

 

vet sluzba